21Lipanj2018

06 Travanj 2016 Written by 

Najbolji mladi tehničar Hrvatske iz OŠ Miroslava Krleže

U uzbudljivom finalu u Primoštenu proglašeni su najbolji mladi tehničari Republike Hrvatske u 2016. godini. Državno natjecanje održano je od 30. ožujka do 1. travnja 2016. godine. u Hotelu „Zora“. Natjecanje su organizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a domaćin natjecanja bila je OŠ Primošten.

Na državnom natjecanju je sudjelovalo 256 učenika u dvanaest kategorija. Našu školu predstavljao je učenik osmog razreda Zvonimir Haramustek sa svojim mentorom Leonom Zakanjijem i osvojio  prvo mjesto u kategoriji elektronika.  Zvonimir je sudjelovao na četiri županijska natjecanja: kemija, matematika, fizika i tehnička kultura. Ponosni smo na njegove uspjehe na županijskim natjecanjima jer je na tri natjecanja osvojio prvo mjesto. Prvi je u županiji iz matematike te čestitamo i njemu i njegovoj mentorici Sanji Tobijas.

Nakon ovog izuzetno uspješnog natjecanja Zvonimir i njegova mentorica Sunčica Peroković spremaju se na državno natjecanje iz fizike u Brodarici 24. travnja 2016. Čestitamo mu na svim ovim odličnim rezultatima i želimo puno uspjeha na predstojećem natjecanju.

ravnateljica Branka Mack Savanović